Drietoma - Zjednodušená verzia stránok
Nastavenie veľkosti písma
+

Trojdňové hodovanie, 20-22.11.2015

Pri príležitosti sviatku svätej Kataríny Alexandrijskej, ktorá je patrónkou rímsko-katolíckeho kostola, sa v našej obci v dňoch 20. – 22.11.2015 slávili hody. Po prvý krát sme oslavovali hody 3 dni. Programová ponuka osláv pod patronátom obce bola pestrá a tak si každý, kto mal záujem, našiel pre seba to pravé.

V piatok sa najmä mladší obyvatelia Drietomy zabávali na diskotéke v kinosále, ktorú usporiadal Veselý Vidiek. Spočiatku to síce vyzeralo, že kapela Na kolená, ktorá hrala na tejto akcii, bude hrať viac-menej pre organizátorov, ale ako to už tradične v našej obci býva, po 22. hodine sa kinosála začala zapĺňať a postupne sa zaplnil aj tanečný parket. Dokonca ani nestačili pre všetkých miesta na sedenie, ale nikomu to, našťastie, nevadilo. Kapela prítomných zabávala do 2. hodiny nočnej a bolo to tak akurát, aby sa všetci unavili.
Sobotňajšie popoludnie patrilo deťom, pre ktoré bolo pripravené divadelné predstavenie O psíčkovi a mačičke v podaní skvelého žilinského divadla Kapor na scéne. Všetci prítomní si vychutnali hravo a vtipne podaný príbeh, do ktorého sa deti počas predstavenia aktívne zapájali a ktoré pobavilo nielen deťúrence, ale aj všetkých dospelých.
No a čo by to bolo v Drietome za oslavu bez ľudovej hudby? Preto sobotňajší večer v prístavbe patril dychovej hudbe Drietomanka, ktorá mala pod taktovkou večernú zábavu a ponúkla svojim fanúšikom noc plnú polky, valčíka či čardáša.
Nedeľa patrila hudbe v podobe zborového spevu. V rímsko-katolíckom kostole sa popoludní konal koncert Trenčianskeho speváckeho zboru pod vedením Dr. Jozefa Vakoša. Svojím vystúpením pohladili naše uši, srdcia i duše a svojím výkonom opäť potvrdili, že právom patria k popredným slovenským zborom. Ponúkli nám piesne vážne i veselé, slovenské i zahraničné, program bol sprevádzaný vstupmi Dr. Jozefa Vakoša, v ktorých sme sa dozvedeli čo-to o samotnom zbore i piesňach, ktoré sme si vypočuli. Bola to naozaj krásne vyvrcholenie hodových osláv.
Premiérové hodové trojdnie tak napokon dopadlo výborne. No a keďže sú hody každý rok, možno sa ich oslavovanie stane peknou drietomskou tradíciou.

Dátum vloženia: 23. 11. 2015 0:00
Dátum poslednej aktualizácie: 11. 4. 2017 23:41
Autor: Správce Webu