Drietoma - Zjednodušená verzia stránok
Nastavenie veľkosti písma
+

Stavanie mája 30.4.2021

máj

Keď sme v roku 2020 zdobili máj v rúškach, ani ja, ani moja kolegyňa Janka by sme vtedy neverili, že sa táto situácia zopakuje aj v nasledujúcom roku. A stalo sa.

Zdalo sa, že aj matka príroda plače nad takýmto stavom, pretože májku v stredu a vo štvrtok zalieval dážď. Počasie sa však v piatok 30. apríla 2021 umúdrilo, a tak sme doobeda zdobili májku za krásneho slnečného počasia. Dokonca sme dostali nečakanú pomoc v podobe pani Lydky a Elenky, ktoré nám šikovne zväzovali farebné krepové stuhy dokopy a my s Jankou sme ich priväzovali na májku.

Počasie prialo aj poobede, keď sa máj staval. Oficiálne sa žiadne podujatie pri tejto príležitosti nekonalo, ale našlo sa niekoľko hudobníkov, ktorí k máju prišli zahrať. Krásne počasie pritiahlo na ihrisko viacero rodičov s malými deťmi, ktoré sa pri hudbe riadne vyšantili. Ostáva veriť, že všetky dievčatá, dievky a žienky si stihli pestrofarebný máj pozrieť do soboty večera, pretože ako tradícia posledných pár rokov velí, najneskôr do 48 hodín musí ten náš máj zmoknúť, prísť o všetky farby a zaodieť sa dobiela.    

 

Link na fotky z podujatia: 

aktualne/kulturny-spravodaj/2021/stavanie-maja-3042021-649sk.html

Dátum vloženia: 20. 5. 2021 14:15
Dátum poslednej aktualizácie: 30. 6. 2021 15:44
Autor: Mgr. Monika Hoštáková