Drietoma - Zjednodušená verzia stránok
Nastavenie veľkosti písma
+

Prvý turisticko-lyžiarsky výlet 2.3.2019

Kubínska hoľa

Náš akčný pán starosta už dlhšie plánoval obecnú lyžovačku a konečne sa ju v tomto roku podarilo zorganizovať. Teda hlavne sa podarilo nájsť v kalendári voľnú sobotu – 2. marec 2019 - s nádejou, že v niektorom vyššie položenom lyžiarskom stredisku bude v tomto termíne snehu ešte dosť.

Keďže sa nedalo predpokladať, či sa nájde dosť lyžiarov, bolo potrebné vybrať miesto, kde budú mať čo robiť aj nelyžiari. Voľba padla na Kubínsku hoľu. Ako nelyžiarka môžem potvrdiť, že to bol dobrý výber, fakt som sa s kamarátkou nenudila a na konci dňa sme skonštatovali, že pri našom programe by sme na lyžovanie ani čas nemali.

Rovnako sa nechystali nudiť ani ostatní účastníci nášho výletu. Sama som bola prekvapená, koľko lyžiarov sa postupne prihlasovalo. Ako to pri organizovaní takejto akcie zvyčajne býva, v poslednom týždni sa zoznam najviac hýbal, našťastie však v rovnakom tempe ubúdali prihlásení a pribúdali náhradníci, preto nakoniec išiel každý, kto ísť chcel. A keďže sme sa dodatočne rozhodli riešiť aj skupinové skipasy (s 15% zľavou), získala som podrobný prehľad o tom, kto bude lyžovať klasicky, kto pôjde na lyžiach pešo na vrchol a po hrebeňovke a kto sa ide len-tak nelyžiarsky odreagovať. Ráno sme sa v počte 53 sviežich výletníkov dostavili pri zdravotné stredisko a nalodili na autobus. Dobrá nálada panovala počas celej cesty, v takej veselej spoločnosti to ani inak nemohlo byť a cesta nám ubehla jedna radosť. Krásne bielo nás privítala Kubínska hoľa, fungovali všetky vleky, lanovky, zjazdovky, chaty, občerstvovacie zariadenia, stánky ... Podľa slov našich lyžiarov sa lyžovalo dobre. Šikovní na snehu neboli len dospelí, ale aj tínedžeri a deti, bolo radosť pozerať, ako sa im darí zvládať svahy. Zaregistrovali sme síce niekoľko pádov, ale nikomu sa nič vážne nestalo. Chvíľami sa cez oblaky predralo aj slnko a napriek oblakom boli celkom pekné výhľady do okolia. Počas poludňajšej pauzy nechýbalo typické improvizované drietomské stanovište uprostred Kubínskej hole, v závetrí stromov, s tradičnou pohostinnosťou našich chlapcov, ktorým sa nelenilo priniesť turistické variče a niečo dobré na nich uvariť. Takže opäť bolo veselo. Viacerí ešte potom využili možnosť a jazdili až do neskorého popoludnia, kým fungovali vleky. Samozrejme, že stúpajúca teplota vzduchu urobila svoje a mäknúci sneh v najnižšej časti svahu preveril schopnosti drietomských lyžiarov, ale všetci to zvládli so cťou a do autobusu na cestu späť sa dostavili s pocitom príjemne stráveného dňa. A tento dobrý pocit nám vydržal až domov.

 

Link na fotky z podujatia: 

fotogaleria/rok-2019/prvy-turisticko-lyziarsky-vylet-232019-440sk.html

Dátum vloženia: 8. 3. 2019 13:46
Dátum poslednej aktualizácie: 26. 2. 2020 17:30
Autor: Mgr. Monika Hoštáková